Google Apps Festival – IT Strand

The IT Strand (Friday, May 1st) of the Google Apps Festival will take place at the Missoula County Public Schools business building, located at 915 South Avenue West.  This is next door to Sentinel HS which is where the Saturday event will be held.  A focus of Friday’s presentation will be Google Play for Education.  In the afternoon we will do a live demo of setting up and deploying Android tablets using this interface.  We will then have a presentation by one of our Instructional Coaches on how to use Google Play to push apps to these tablets.

Below is a tentative schedule for the day:

WHEN WHAT (Missoula County Public Schools business building, located at 915 South Avenue West)
9:00 Welcome/Introductions: Missoula and Google(5 mins)
9:05 Think. Pair. Share Activity(5 mins)
9:10 Google for Education Overview(15 mins)
9:25 Google Classroom(20 mins: 10 mins demo, 10 mins Q&A)
10:05 Google Vault(20 mins: 10 mins demo, 10 mins Q&A)
10:45 BREAK(5 mins)
10:50 Chrome Management(20 mins: 10 mins demo, 10 mins Q&A)
11:30 Tablets with Google Play for Education(20 mins: 10 mins demo, 10 mins Q&A)
12:10 [Proposed] Technical Q&A(10 mins)
12:20 Wrap Up / Feedback(5 mins)
12:25 Lunch on your Own
1:30 Live Deployment of Android Tablets using Google Play for Education
2:30 Pushing Apps to Chromebooks and  Android Tablets using Google Play for Education
3:30 Q&A
4:00 Adjourn